Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

5. Hafta Ödevi

6 Gönderiler
5 Üyeler
0 Reactions
11 Görüntüleme
(@admin)
Admin
Gönderiler: 132
Konu başlatıcı  

Derste birlikte incelediğimiz ve üzerine konuştuğumuz herhangi bir malzemeyi seçin. Kolaj malzemeleri, buluntu nesneler vb seçenekler kullanılabilir. Seçtiğiniz malzemeyle biraz daha oynayın. Bir yapı oluşturabilir, küçük bir heykel tasarlayabilir, çeşitli nesneleri birbirine ekleyebilir ya da buluntu nesneleri çalışmanıza dahil edebilirsiniz. Amacınız, malzemelerle serbestçe oynamak ve olanaklarını keşfetmek olsun.

Kilinizin bulunmuş bir nesneye tutunup tutunamayacağını denemek gibi küçük keşifler yapabilirsiniz; sınırlarını ve etkileşim biçimlerini gözlemleyin. 

Oluşturduğunuz çalışmayı farklı açılardan fotoğraflayarak paylaşın. Fotoğraflarla birlikte ortaya çıkan çalışmayı ve malzemelerle yaşadığınız süreci kısaca açıklayan bir metin ekleyebilirsiniz.

Alıntı
(@hilalseyma)
Gönderiler: 5

Cam şişeyi vazoya dönüştürdüm. Başta yaparken bilmiyordum sürece odaklanmak istedim. Kendimden çok beklentim de yoktu. Ama sonuç beni çok mutlu etti ve hatıra olarak kalacak masamda.

Bu ileti 2 ay önce tarafından Hilal Şeyma Türkmen Ülger tarihinde düzenlendi

CevapAlıntı
(@simay)
Gönderiler: 7

şimay

CevapAlıntı
(@simay)
Gönderiler: 7

şimay

CevapAlıntı
(@haticeburde)
Gönderiler: 8

Kese kağıdından bir çalışma yaptım. Kağıdın üzerindeki figürü buruşturup top haline getirdiğim bir sembolik kayanın üzerinde portre olarak düşündüm. Hazırlarken beni çok mutlu etti 😊 

CevapAlıntı
(@eminegul)
Gönderiler: 8

Çalışmayı düşününce aklıma bahçeye çıkıp farklı renklerde, bazıları kurumuş bazıları yeşil yaprakları toplamak geldi. Yapraklarla birlikte yere düşen tohum ve dal parçalarını da aldım. Eve dönünce atılacak pet şişe ve tuvalet kağıdı kartonunu kullanarak bir korkuluk yaptım. Pet şişeyi kahverengi gramafon kâğıdıyla kaplayarak ağaç görünümü verdim; kollarını dallardan, saçlarını kurumuş yapraklardan, gözlerini çiçeklerden ve ağzını tohumlardan oluşturdum. Boynuna yapraktan bir fular taktım. Son olarak, bu korkuluğu daha önce kille yaptığım “hayal kırıklığı sepeti” ile birleştirdim. Metafor olarak korkuluğun, hayal kırıklıklarını koruyup yenilerinin oluşmasını engelleyebileceğini düşündüm. Çalışmayı yaparken malzemeleri bulma kısmı birleştirme kısmından çok daha kolaydı. Bir şey oluşturmaya çalışmak başta biraz zorladı ama daha sonra hepsi birleşince çok anlamlı geldi. 

CevapAlıntı